Program


Bengt Ahlfors - Színházkomédia

Bengt Ahlfors - Színházkomédia

Játék a játékban, vígjáték két részben

A színtársulat egy fiatal kortárs szerző új darabjának bemutatójára készül. A társulat művészeti vezetője - mint minden színházi vezető, a pénz, az emberi rigolyák nyomása alatt - kénytelen kompromisszumok árán megvalósítani művészi elképzeléseit. Eleget kell tennie a szponzorok, a közönség, az író, és a társulat elvárásainak.

A társulaténak, melynek bárkája a mindennapok magánéleti és karrier-konfliktusok viharában sodródik, de amiről természetesen a külvilág semmit nem tudhat. Hiszen a nagyérdeműt a csodák érdeklik és egy színházi előadás élménye, amely remélhetőleg segíti elfelejtetni saját életének feledhető apróságait.

A darab a komédia eszközeivel mutatja be a színház ironikus világát, amely esszenciálisan minden emberi közösségre jellemző. Szellemes és vitriolos vígjáték ez. A végigkövetett próbafolyamat során, a bemutatót megelőző napok sikereivel és kudarcaival találkozunk, amelyek valójában rólunk, mindannyiunkról szólnak, adnak számunkra vigasztalást és a humorának köszönhetően felhőtlen szórakozást.

Tizedik évfordulónkat ünnepelve, ezt a vígjátékot választottuk, megengedve a külvilágnak, hogy betekintést kapjon a kulisszák mögé, felénk, hogy aztán együtt nevethessünk, talán még önmagunkon is.

Szereplők
Ábrahám Edit Linda Molin - színésznő
Kertész Péter - Jászai díjas Oscar - ügyelő
Szalma Tamás - Jászai díjas Bengt - író
Ivancsics Ilona Jansonné
Nagy Enikő Matilda - művészeti vezető
Nemcsók Nóra Lotta - színésznő
Szirtes Balázs Per - színész
Király Adrián Harry - színész

forditotta Márton András
jelmez Harák Judit
díszlet Szlávik István/Mucsi Balázs
hang,- és fénytechnika Kiss Tibor
dramaturg, rendező asszisztens B Török Fruzsina
rendező Koltai Róbert - Jászai díjas, Érdemes Művész

Előadás időtartama: 135 perc 1 szünettel